Focaccia

Tager ca. 3 timer.

Ingredienser

500g hvedemel
2spks salt
1 pk gær
30ml olivenolie
400g vand

Opskrift

  1. Bland ingredienserne sammen i en skål. Dejen er meget våd og klistret
  2. Tag noget olivenolie og smør på bordet. Vælt dejen ud på det og fold det i 5-10 minutter
  3. Lad dejen hæve i et olieret skål/fad i en times tid
  4. Del dejen op hvis nødvendigt på forskellige (olieret) pander
  5. Pres dejen godt ned. Så den fylder panden
  6. Lad den hæve i en time
  7. Lav hullerne med fingrene. Tilføj “smag” (krydderier, tomater) salt og lidt mere olie (sprøjt det udover dejen).
  8. Bages i 20 minutter ved 220 grader (længere hvis der er tomater)
  9. Sprøjt lidt mere olivenolie udover brødet.. Lad det køle af

Kilde: BBC Food