Ingredienser

45g surdej
300g vand
7g maltsirup
25g rugmel
25g grahamsmel
350g hvedemel
8g salt

Opskrift

  1. Bland alt sammen, undtagen salt.
  2. Vent 20 minutter (autolyse)
  3. Bland salt i.
  4. Hæld dejen i en beholder og lad det hæve natten over. Fold evt dejen med et par timers mellemrum. (8-10 timer).
  5. Hæld dejen ud på bordet. Form brødet.
  6. Lad det hæve en 2-3 timer.
  7. Varm ovnen op en time til 230g før du regner med at bage det. Lad dit fad/gryde stå i ovnen, så denne også bliver varm
  8. Placer dejen i fadet, spøjt et par gang med en forstøver. Sæt låget på
  9. Lad det bage i ca 15 minutter med låg
  10. Fjern låget, lad det bage 20minutter / indtil cet er færdigt