Bund

Ingredienser

  • 350g æg
  • 150g sukker
  • 150g mel
  • 8g bagepulver
  • 50g smeltet smør

Opskrift

  • Pisk æg og sukker, indtil det bliver luftigt og hvidt
  • Vend mel og bagepulver i massen
  • Tilsæt smør
  • Brug en 24cm springform. Bages ved 180g ca 25 minutter
  • Lad den afkøle

Vaniljecremen

Ingredienser

  • 1 stk vaniljestang
  • 1/2 l mælk
  • 120g æggeblommer
  • 125g sukker
  • 40g majsstivelse
  • 50g koldt smør

Opskrift

  • Skrab vaniljen ud af vaniljestangen. Bland vaniljen med lidt sukker, så det nemmere kan blive fordelt i cremen.
  • Bland vaniljen, sukker, æggeblommer og majsstivelse i en skål og pisk det med en 1dl mælk
  • Tag en gryde og put den tomme vaniljestang i, med resten af mælken. Bring det i kog.
  • Fjern vaniljestangen når det koger og hæld vaniljeblandingen i
  • Lad det koge et minuts tid og fjern så gryden.
  • Pisk det kolde smør i massen, lidt ad gangen.
  • Lad det køle i køleskabet

Marcipan

Ingredienser

  • 500g ren marcipan
  • 300g flormelis
  • ca 70g glucosesirup
  • Rød (til pynt - rosen) og grøn pastafarve (overtræk)

Opskrift

  • Ælt marcipan, flormelis og glucosesirup sammen så det er ensartet
  • Del op og farv marcipanet. Opbevar marcipanet i en lufttæt beholder.

Kagen

Ingredienser

  • 200-300g friske hindbær
  • 1L fløde
  • ca 200g mørk tempereret chokolade (til pynt)

Opskrift

  • Del bundene i 3 lige tygge lag
  • Pisk vaniljecremen igennem
  • Fordel et tynd lag af vaniljecremen på bunden. Lad der være 1.5cm til kanten
  • Pisk fløden til piskefløde
  • Sprøjt til flødeskum som en ring langs kanten med en sprøjtepose
  • Fordel hindbær inden i ringen.
  • Tag ca 300g af fløden og bland det med vaniljecremen og hæld det oven på hindbærene. Gør det glat med en spartel.
  • Tilføj næste bund
  • Tag 300g fløde og lav en halvkugle med dette
  • Tilføj den sidste bund ovenpå denne halvkugle
  • Dæk hele kagen med et tynd lag flødeskum
  • Betræk kagen med marcipan
  • Pynt evt med marcinpanblomst, flormelis og chokolade.

Kilde: dr.dk